Piekarnia Gruzińska Nodaris Puri w Toruniu powstała w 2021 r., z inicjatywy gruzińsko-polskiej rodziny Maisuradze i Ciemnołońskich. Piekarnię tworzą Marina Maisuradze (mama), Sophy Maisuradze (córka) i Krzysztof Nodar Ciemnołoński (mąż Sophy), którzy na podróżniczym szlaku dzielą życie między Gruzję i Polskę. Nodaris Puri czerpie z prastarego dziedzictwa kulinarnego Gruzji. Wykorzystujemy tradycyjne receptury i najlepszej jakości naturalne, świeże składniki, by przekazać prawdziwy smak tego pięknego, magicznego kraju na Kaukazie. Pieczemy w tone – tradycyjnym piecu szamotowym, nota bene największym w województwie, pozwalającym na jednoczesny wypiek aż 40 chlebów. Wszystko to sprawia, że nasze ręcznie robione wypieki są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, pyszne i aromatyczne.